Història

La Banda Municipal de Lleida (BML) es presenta públicament l’any 1996.
Integrada per una seixantena de músics, la banda interpreta, preferentment, música de caràcter simfònic. Des dels seus inicis, amb el màxim suport de l’Ajuntament de Lleida, l’objectiu fonamental ha estat la formació musical dels seus membres i la difusió de la música. En aquest sentit, les intervencions de directors convidats, l’estrena d’obres de compositors locals, la temporada estable de concerts i les audicions escolars i a l’aire lliure han atorgat a la BML un gran prestigi cultural.
 La intensa activitat concertística, projectant els joves solistes de la ciutat i recuperant l’obra bandística dels nostres avantpassats ens ha dut a l’enregistrament dels CD’s Música i Músics de Lleida i Fem 10 anys, ambdós treballs realitzats a l’Auditori Municipal Enric Granados i que ens enorgulleixen plenament.
 En aquests anys destaquen les coproduccions diverses amb entitats i associacions del nostre entorn (dansa, teatre i cors) i la participació al Fòrum de les Cultures de Barcelona; als Festivals Internacionals de Música de Matadepera (Barcelona); Vents d’Oc (França) i Gaia (Portugal); al Certamen Internacional de Bandes de Música de València i als intercanvis socio-culturals amb l’Orchestre d’Harmonie de Foix, la Banda Municipal de Monzón, la Banda d’Almoradí (Alacant) i La Lira d’Amposta. Recentment, han participat en el Festival Internacional d’Schladming a Austria i, com a colofó als actes del desè aniversari, la BML ha ofert un concert en el marc de l’Auditori de Barcelona com a cloenda del Festival de Bandes de Música de Catalunya.
El 2007 la Banda Municipal de Lleida va participar en el desè MidEurope a la ciutat austríaca d'Schladming, l’estiu del 2008, va ser seleccionada per a participar al Concurs Internacional de Bandes Simfòniques que es va celebrar a la ciutat d’Interlaken (Suïssa) on va obtenir el Diploma de Bronze. Com a conseqüència d’aquest guardó va tenir la possibilitat de participar en el WMC / Festival Internacional de Kerkrade (Holanda) el 2009. Aquesta presència internacional s'ha reforçat amb les nostres participacions al Festivals de Bandes de Sindos (Thessaloniki - Grècia, 2010) i Kos (Grècia, 2011). L'any 2012 la Banda ha participat en el Festival Internacional de Florència amb concerts a Montecatini, Florència i San Giminiano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari, tan bon punt com el nostre sistema l'hagi revisat per evitar spam serà publicat.